5,6年前朋友推介帶我食呢間放題,當時覺得相當唔錯,事隔多年,咁岩見到佢出團購,即刻諗到丫不如再試下係咪仲係咁好味啦!今晚就以 $183/位 既超抵團購價食左三個鐘石澗放題 ~結果無令人失望,刺身肥美鮮味,燒物也出色,唯炸物色水就燶左啲,最欣賞係壽司,係細細粒既一口壽司!可以食好多都唔會飽呀!仲有我最愛既火炙左口魚壽司呀,配以海膽,好好味~另外明太子帶子壽司也是高分之作!食左好多回哂本lu~幾年間食過好多間放題,好食既真係少之又少,石澗係食得出用較靚食材,有誠意,上菜快無甩單既一間。仲有一點好重要,食放題好怕係座位迫,呢度座位夠寬敞,又唔會嘈,一家人邊吃邊聊,過了一個開心既晚上 食放題,石澗係我既大推之選。今次食既時段係:星期一至四 9pm-12am (正價係$229/位)每位送一客鵝肝多士及一杯haagen-dazs入座每位先送一件鵝肝多士,香口好吃,但膽固醇非常高,吃一件就剛好了!刺身選擇多,放題少有的帶子及連殼原隻甜蝦也有,亦不求其,全部都很鮮味,不會因放題而給客人下等貨色。吞拿魚刺身色澤紅潤,帶點油脂,不是普通貨色肥美的厚切三文魚腩,油脂豐富,輕輕咀嚼便溶於口中,很滿足,也是

放題,石澗係我既大推之選。

今次食既時段係:
星期一至四 9pm-12am (正價係$229/位)
每位送一客鵝肝多士及一杯haagen-dazs
吞拿魚刺身色澤紅潤,帶點油脂,不是普通貨色
肥美的厚切三文魚腩,油脂豐富,輕輕咀嚼便溶於口中,很滿足,也是不能多吃,會膩啊。
壽司小巧精緻,十分讚!連飯也時小小的,不用擔心多吃會飽。這是放題很少見的呢~
超級推介這兩款火炙壽司,帶子刺身配明太子(左) ,左口魚刺身配海膽(右)
感覺這高質素的壽司是不會在放題裡出現的
(可是卻出現了)

帶子只要新鮮,很難會不好吃。用海鹽或火炙的吃得多,火炙的再配上明太子原來味道很配,明太子很能帶出帶子的鮮甜。

左口魚本身油脂豐富,經火炙後,油脂溶化至壽司飯中,整件吃下,刺身在口中溶化,魚油魚香慢慢從米飯裡溢出,非常美味。配上海膽,本以為兩種帶鯹的刺身放在一起會怎樣,
想不到又是另一番滋味。
放題也能令口控如此幸福,這是意料之外吧!
海膽火炙左口魚壽司,細細件,可以追加再追加。
一家五口,點了滿滿一桌。
燒物,炸物,也是很不錯呢
新鮮爽口的鹽燒海蝦
燒三文魚骨,爸爸最愛!
埋單前每人送一杯哈根大師雪糕
用餐優惠