2020-03-04 459 瀏覽
周六跟朋友行完山,朋友建意食高級日式料理。不過大家都想找個傾下計地方靜下來,閒聊幾句。又想食完後去酒吧,所以搵咗尖沙咀天文台道附近的花木。到達餐廳都係好早時間,人唔多可能大廈是新開,主打高級野。餐廳裝修唔錯同埋算寬躺。以日式為主可以住入房可以有唔同選擇。餐廳以高質用料為招徠,味道都以食材鮮味為主,侍應哥哥耐心講解同提出建議,好細心,算唔錯,佢提議我哋食個新爽沙律🥗,大根沙律,清而不辣,想不到廚師用了什麼方法整到無晒羅白嘅辛辣味,反而只有清爽味道。再加上香蒜同醋,十分開胃嘅沙律。跟著就係米通配碎吞拿魚。本以為米通會好油,但一點油膩都沒有,只有米香同脆卜卜再配上清新魚蓉加蔥花十分配襯。之後再上個小小嘅熱盤,日本元柱炒野菌。元柱鮮甜,跟野菇好夾。再來刺身拼盤,池魚三文魚油金魚吞拿魚。又新鮮,食得到的鮮味。最後係主菜大蝦天婦羅🍤烏冬。完美結局。都同朋友傾得暢快開懷。
到達餐廳都係好早時間,人唔多可能大廈是新開,主打高級野。
最後係主菜大蝦天婦羅🍤烏冬。
完美結局。都同朋友傾得暢快開懷。
  • 竹海老天婦羅烏冬