2018-10-17 408 瀏覽
今日同同事黍左間裝修好有格調嘅冰室食午餐,呢間冰室個裝修都幾有靚,好時尚😎,坐卡位仲可以睇埋街景。唔知係咪午飯時段,間野好多人,差不多全場坐滿。見佢D常餐都好似唔錯,$40左右,有碗麵有炒蛋、鮮油奶豬仔包,仲有埋野飲,好似都幾抵食。本身想吃瑞士汁雞翼配公仔麵,不過待應話雞翼已經賣曬,甘唯有食豬柳公仔麵。食物整體賣相都唔錯,而且份量都係大大份,個鮮油奶豬仔飽超正,熱辣辣脆卜卜,再配埋適量嘅牛油同煉奶,好味道😋。至於個豬柳公仔麵都唔錯,佢用豬柳代替豬扒,確係比起其他冰室用豬扒更肉嫩更好味👍🏻,舊豬柳都煎得幾香,淹得夠入味。整體都確實唔錯,中肯價錢,高質素食物,而且上菜快手,睇黍我下次要再黍試埋佢個瑞士汁雞翼常餐先得。

唔知係咪午飯時段,間野好多人,差不多全場坐滿。

常餐
櫻花豬柳配公仔麵