2024-04-16 450 瀏覽
呢度除咗海鮮出色之外, 其他食物都好有水準, 同埋呢度鑊氣好夠小炒皇平時小炒皇用料大致都差唔多, 但今次係我特別最鍾意, 韭菜花 , 魷魚切絲, 腰果, 蝦乾, 芋頭絲切幼條再炸過特別香脆, 呢個餸鹹鹹香香, 夠鑊氣, 佐酒一流燒鵝呢度除咗海鮮之外, 燒鵝係必點之一, 燒鵝皮香又鬆脆, 肉質嫩又香滑, 仲有鵝油香喇沙牛腩牛味濃郁, 肥瘦雙間, 軟淋味香椒鹽南非鮑魚呢度嘅招牌菜之一, 椒鹽炒過夠香口又惹味, 鮑魚彈牙鮮美, 口感仲有少少脆, 真係好好食龍蝦煎米粉大部分酒家都係做伊麵底, 呢度就係煎米粉底, 南澳龍蝦好鮮甜, 香脆米粉吸埋龍蝦汁嘅味道特別開胃蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌貴妃蚌大隻厚肉, 肉質爽彈鮮甜冇過熟胡椒湯東星斑 呢個湯真係不得了, 胡椒味濃郁, 東星斑起肉切片, 鮮味嫩滑, 呢個魚湯唔係每次都可以訂到, 因為手工問題, 今次有幸食到好開心益力多榚清甜微微酸, 唔錯嘅一個小糕點糖水西米露有咬口, 一啲都唔甜, 清清地

小炒皇

燒鵝

喇沙牛腩
牛味濃郁, 肥瘦雙間, 軟淋味香

椒鹽南非鮑魚

龍蝦煎米粉

蒜蓉粉絲蒸貴妃蚌
貴妃蚌大隻厚肉, 肉質爽彈鮮甜冇過熟

胡椒湯東星斑

益力多榚
清甜微微酸, 唔錯嘅一個小糕點

糖水
西米露有咬口, 一啲都唔甜, 清清地
  • 燒鵝
  • 胡椒魚