2022-06-28 670 瀏覽
上星期買左呢間cafe任食任飲套餐coupon。其實咁嘅價錢,原本都唔會好高期望,志在hea一個下午。估唔到,呢度令我喜出望外,食物好用心製作,唔單止味道,連擺盤賣相都非常有心。牛油果芝士奶蓋沙冰 - 夠香夠滑,好有水準,而且可以叫半杯,等你可以試多幾樣,好體貼All day breakfast - 蛋炒得好滑,最驚喜係個包,睇落去有啲似窩夫,食落原來係牛角包texture 黑松露鴨胸野菌扁意粉 - 送上枱仲係熱騰騰,超香超creamy, 味道恰到好處,好想食多碟 (不過實在太飽)溫泉蛋素肉醬蕃茄扁意粉 - 個人覺得味道略嫌偏淡小食有叫他他醬蝦多士、吞拿魚碎蛋千層酥、日式南蠻雞配薯條同鹹蛋黃手作scone, 當中蝦多士同千層酥都有encore, 特別欣賞蝦多士,脆而不膩,好難得不過好戲在後頭,奉勸大家如果去食,一定一定要留肚食甜品伯爵茶戚風蛋糕,新鮮鬆軟,伯爵茶嘅香味好出,而且唔會太甜,忍唔住食完再食金寶麻糬窩夫配雪糕,好食到唔識點形容,窩夫外脆內軟,再加上入面QQ麻糟,超豐富口感,配藍色嘅海鹽雪糕,同埋用心嘅擺盤,超高質,好後悔之前食咗咁多主菜同小食,如果唔係我一定叫多份!除咗食物製

溫泉蛋素肉醬蕃茄扁意粉 - 個人覺得味道略嫌偏淡
不過好戲在後頭,奉勸大家如果去食,一定一定要留肚食甜品
除咗食物製作用心,店員好殷勤勤,好有禮貌,好值得推介嘅cafe!
老實講,食一個主食加一個甜品同兩杯飲品都已經回晒本。多幾個好似我啲咁嘅客,會唔會搞人地蝕晒本架?
r
2022-06-21