太子酒吧街一帶, 有唔少特色餐廳之前經過呢間紅磗外牆同拱門的2 Soon cafe, 已經好想試~餐廳有上下2層, 樓上D位比較寬敞, 亦比較靜!裝修帶渡假風🏝️, 亦有多個打卡位📷二人餐Dinner Set $4884款Tapas前菜|意粉(3選1)|主菜(3選1)伊比利亞火腿忌廉薯餅薯餅香脆, 內裡忌廉薯蓉好香滑西班牙青椒仔🔥簡單燒烤過, 佐酒一流,連本身唔特別好青椒既我地都清哂~煙三文魚蕃茄牛油果沙律煙三文魚捲成花形🌸底下鋪滿牛油果忌廉🥑, 都幾Creamy🍅仲有橙色紅色車厘茄點綴, 配上和風酸醋汁, 好開胃🥰~蒜片欖油大蝦🦐以鐵鑊仔盛上, 6隻大蝦浸喺蒜片橄欖油中, 有點微辣, 但好香口, 蝦肉亦好爽口明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉🍝明太子既味道唔算濃﹐不過個汁好Creamy, 意粉份量都幾多慢煮焦糖豬腩🐷香烤飯團|炸蓮藕片焦糖豬腩由於慢煮,肉質好軟腍, 五層分明肥瘦相間🤤唔錯🍙飯糰燒到有少許燶邊,都有點飯焦炸蓮藕片最出色,好香脆,好似食薯片咁自家製西班牙油炸鬼 (+$48)🛎️即叫即炸, 4條Churros外脆內軟配朱古力醬🍫或香濃雲呢拿雪糕都好夾😚好味+$88 可自選兩杯酒類飲品
太子酒吧街一帶, 有唔少特色餐廳

二人餐Dinner Set $488
4款Tapas前菜|意粉(3選1)|主菜(3選1)

伊比利亞火腿忌廉薯餅
薯餅香脆, 內裡忌廉薯蓉好香滑

西班牙青椒仔
🔥簡單燒烤過, 佐酒一流,連本身唔特別好青椒既我地都清哂~

煙三文魚蕃茄牛油果沙律
煙三文魚捲成花形🌸底下鋪滿牛油果忌廉🥑, 都幾Creamy
🍅仲有橙色紅色車厘茄點綴, 配上和風酸醋汁, 好開胃🥰~

蒜片欖油大蝦🦐

明太子忌廉煙肉菠菜大蝦意粉🍝

慢煮焦糖豬腩🐷香烤飯團|炸蓮藕片
焦糖豬腩由於慢煮,肉質好軟腍, 五層分明肥瘦相間🤤唔錯
🍙飯糰燒到有少許燶邊,都有點飯焦
炸蓮藕片最出色,好香脆,好似食薯片咁

自家製西班牙油炸鬼 (+$48)
🛎️即叫即炸, 4條Churros外脆內軟
配朱古力醬🍫或香濃雲呢拿雪糕都好夾😚好味

+$88 可自選兩杯酒類飲品
老公揀左 Sake Sangria
Sake酒味香醇,加入水果做Sangria 都好夾

我唔飲酒就揀左 Mocktail
Tipsy Matcha 雨林
原來抹茶加入酸甜既西柚同熱情果汁都夾到
味道好特別~相比平時就咁飲抹茶更激味覺

整體來講,坐得好舒服,食物唔錯,聚會又多個好去處
  • Churros