2019-01-27 3306 瀏覽
不嬲都係意大利餐嘅忠實粉絲,次次去意大利都食到肚滿腸肥,呢間餐廳真係帶俾我驚喜!感覺真係置身係意大利咁!一嚟到就好似意大利嗰啲餐廳咁佢哋會比依啲麵包條,特別嘅地方係佢哋都俾咗一張辣辣地嘅橄欖做前菜,好開胃。我覺得餐廳嘅擺設,尤其是嗰個料理櫃都真係好似意大利咁 (除咗佢用宜家傢俬玻璃杯之外)。我地 order 左 marinara 意粉,al dente,我覺得好彈牙,有人可能會覺得太硬,味道一流,好重蕃茄味仲要辣辣地好惹味。Margherita pizza 整到同意大利當地食嘅一模一樣,個皮脆得來有咬口,咬落去果一刻啲芝士好似滲出嚟,加上佢仲有好新鮮嘅番茄醬,配合埋成件事係好好食,因為個薄餅係薄批所以一個人食多幾件都仲可以!臨尾賣單仲送咗杯檸檬酒(shot)俾我哋試飲,總括嚟講間餐廳可以再嚟,不過餐廳略嫌太窄.

2019-01-26