2023-04-11 740 瀏覽
蘭芳園香港老字號茶記唔使多講,由細食到大,今日到港島順到幫襯久違的老店,假期後上班的第一天,店舖有吉位未有人龍等位,入坐後,店舖依然老摸樣,喜歡店舖內的「好笑容、好脾氣、好運自然來」我點了煎豬扒一丁麵,豬扒奄過香口唔太咸,肉質鬆軟,湯底唔太咸濃淡適中,唔係公仔麵的味精湯,一丁麵唔使講,淥得軟硬適中我最愛蘭芳園杯奶茶,唔會太濃,淡淡的茶香,入口順滑,唔會太濃太搶喉,但喜歡濃口味的朋友可能會覺淡,但啱我口味~我沙爹牛肉煎蛋出前一丁~牛肉淋滑鮮嫩,沙爹湯底香口唔太咸濃奶油豬仔包~包比較細但鬆化香口,加上牛油煉奶是絕配,奶油朱是單點唔係跟餐,如大隻D 就好啦!仲有杯涷華田正正常常,都ok店員落單至送餐都好有禮貌,加上閒日早上9點幾人唔多,都坐得舒服~講到尾我都係喜歡蘭芳園杯「奶茶」

煎豬扒出前一丁

熱奶茶

沙爹牛肉出前一丁
沙爹牛肉煎蛋出前一丁~牛肉淋滑鮮嫩,沙爹湯底香口唔太咸濃

奶油豬仔包
仲有杯涷華田正正常常,都ok

2023-04-11
$50 (早餐)
熱奶茶