2018-11-16 1481 瀏覽
心血來潮,一個人想食火鍋,諗起呢間新開,試下先。帶位哥哥仔好有禮貌,先在外面揀肉類及湯底,我揀咗 $239 有豚肉,兩款牛肉,蝦,蜆,帶子,90分鐘任食。湯鍋比較細,湯底豬骨正常僱淡,蕃茄就真係好麻麻,好杰身,感覺似茄膏。豚肉,牛肉都唔錯,海鮮方面,帶子真係超迷你型,蜆唔錯,冇沙,蝦唔太新鮮,軟殼。外出啲配料都係大路嘢,幾款菜,貢丸,芝士波腸,粟米……反而熟食我冇試過,但見到都係白飯,日本咖哩,湯之類,冇乜留意。我嚟一心都係為咗食牛啫,唔試都唔係損失。枱面有一渣水狀物體,入面有塊綠色嘢,哥哥仔話係湯底真係清水咁款……佢啲醬油真係冇乜味,我唯有諗佢哋為客人血壓著想飲品都係汽水機,有咖啡奶茶。反而要提下,佢但自助軟雪糕,放題雪糕我食唔少,呢間係最好食,有質感又夠滑。總結:我自己會再去,不過就唔會食海鮮,唔會揀蕃茄湯底,平平哋 $189 已ok。
2018-11-15