今次我去嘗嗰間餐廳,真係有啲出乎意料之外嘅驚喜啊!首先脆皮燒腩仔,啲皮脆到彈口,肉呢就好似絲絨咁滑,入口即溶,真係掂哂!秘製手拍小黃瓜,酸酸地帶點辣味,開胃到不得了,幾適合做開場菜㗎!桌上嘅香爆象拔蚌,鮮味仲要溶到係咀裏,稍微帶點脆勁,食落過癮!而嗰啲高湯蟹黃翅就完全別樹一格,鮮濃又滑溜,一碗接一碗,咁濃郁嘅湯底係有啲令人停唔到口嘅。至於蟹件,那花雕酒香噴鼻,蟹肉鮮美間唔中露出嘅蛋白,我真係嗌好呢!講到個蠔皇鮑魚配鴨掌,呢個就微妙,講真鮑魚👍,但鴨掌韌勁略嫌唔夠。嗰隻清蒸大杉班,肉質滑而唔膩,清新自然嘅海味係我食過最正嘅其中一次。嗰碗高湯拌白麵,普通嘅一碗面係咁樣變得不普通咗,每條麵條都吸滿咗蝦湯嘅精華,令人食指大動!而甜品部分呢,蛋白杏仁茶同極品棗王糕就係完美收場,杏仁茶滑溜溜,濃厚香口;棗王糕香甜得嚟又有啲似椰汁糕,一咬下去就知道用心良苦㗎!整體黎講,每一道菜都令我想尖叫咁讚好,食得開心又滿意!👅🍴💯