星期日難得有👵🏻👴🏻爺爺嫲嫲幫手湊住小朋友, 可以同老公兩個撐枱腳。揀左呢間未去過, 網上評價不錯同最重要一點 - 星期日都有營業既Ulyssa by Aldou。雖然位於🏭工廈入面, 但裝修也頗具心思, 就算餐廳面積不大, 也專登整左個打卡位比客人影相, 就算只是純欣賞也不錯, 有小清新既感覺。我地點左野菌🍄牛肝菌意大利飯, 手打和牛肉.煙肉芝士漢堡配薯條, 凍檸檬茶同跟餐加$24叫左一杯芒果士多啤梨乳酪沙冰。野菌牛肝菌意大利飯 - 意大利飯煮得軟硬適中, 粒粒分明。充滿菇菌香味。不錯。手打和牛肉.煙肉芝士漢堡配薯條 - 我只食了薯條, 新鮮好味, 外脆內軟。老公就話牛肉不錯, 肉味夠也juicy。不過奇怪佢地點解無落醬汁只係放左塊芝士調味。芒果士多啤梨乳酪沙冰 - 呢個非常滿意呀, 飲得出係用新鮮既芒果同士多啤梨整成既, 酸酸甜甜好味道, 最驚喜既係佢上面舖左一層厚厚既鲜忌廉, 既能增加層次感又令杯沙冰更順滑香甜, 大加分。連我既甜品胃都滿足埋。我鍾意Ulyssa by Aldou 的食物沒有加多餘既調味, 使用新鮮既食材, 運用烹調技巧將食物既優點帶出。

芒果士多啤梨乳酪冰沙

芒果士多啤梨乳酪沙冰