2022-10-19 152 瀏覽
今日同朋友過嚟灣仔呢邊食好嘢,突然間想食辣,於是搵到呢間滿江紅 好耐之前喺另一間分店食過都唔錯。環境好似去咗四川、成都嗰種feel,都幾正,比較中式,令人感覺到地道啲。《雞湯小雲吞》小雲吞食得出係手製,每一粒都食到足料嘅肉,雲吞皮都好薄好滑,好好味。《花雕醉雞煲》藥材味好濃郁,追求濃郁嘅花雕醉酒味呢個就啱晒,雞件索晒個湯嘅精華,而且唔會好孩,十分唔錯!《孜然炒回鍋牛肉》好濃味,好香孜然味,牛肉好入味但唔會太鹹,口感好林,好正!送飯一流。《麻辣牛展》牛展真係好正,一啲都唔乾唔孩,而且炒得好入味好香,尖椒都好好食,僻晒啲辣味,狂食都唔怕,送飯好正! 總括嚟講,呢間川菜嘅價錢唔貴而且味道都唔錯,經過灣仔呢邊又想食辣嘢就唔好錯過啦。

《雞湯小雲吞》

《花雕醉雞煲