餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2023-10-07 105 瀏覽
好鍾意食車仔麵嘅我🍜永年士多係我成日去食車仔麵嘅地方😛配料款式多,湯底好味👍🏻佢哋嘅秘製辣醬相當出色🌶️除咗自選車仔餸外,永年亦有多款配搭好嘅車仔麵比大家選擇🤩好似大碗麵、四寶麵、豬手蝦籽撈麵、蒜油撈麵等等🍜幫大家諗好晒😆今次我哋叫咗佢嘅三餸麵😍揀咗雞翼、魷魚、流心蛋、炸魚皮😛另一碗就揀咗魷魚、豬皮同牛柏葉🤩粉麵可以揀油麵、粗麵、幼麵、米粉、米線🍜更可以轉河粉、烏冬或者公仔麵😍我哋分別揀咗油麵同粗麵,麵條彈牙入味,吸盡湯汁😛辣味有招牌咖喱辣醬同手工麻辣醬🌶️兩款都可以按自己喜愛揀辣度😚咖喱味道香濃,而麻辣就辣得過癮😝如果覺得車仔餸唔夠,可以加錢再加架😆食車仔麵最鍾意加碟菜🥬永年士多有唔同製法嘅蔬菜,有蝦籽、熟蝦醬、蠔油同腐乳,另外亦有唔同嘅小食,好似鹵水雞翼、韮菜豬紅、麻辣豬耳、生菜魚肉、淨酸齋等等🤩我就叫咗腐乳通菜,有勁多腐乳啊🤩通菜口感爽脆,加上腐乳嘅鹹香,送車仔麵一流👍🏻飲品同樣有好多選擇,就連港式紅豆冰、菠蘿冰、抺茶紅豆冰、紅豆奶茶冰都有🫘另外仲有樽仔奶茶同樽仔烏龍茶添🤩拎走飲都好方便😛食完飯仲可以食多士做甜品添😛有煉奶、班蘭咖、鮮油,最近仲有埋榛子朱古力味添🍫我試咗榛子朱古力,濃

食完飯仲可以食多士做甜品添😛有煉奶、班蘭咖、鮮油,最近仲有埋榛子朱古力味添🍫我試咗榛子朱古力,濃郁香醇嘅榛子朱古力味🌰多士香脆🍞