.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌸 𝓖𝓪𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓸𝓶𝓲𝓬 𝓙𝓪𝓹𝓪𝓷𝓮𝓼𝓮 𝓞𝓶𝓪𝓴𝓪𝓼𝓮 𝓙𝓸𝓾𝓻𝓷𝓮𝔂 @ 🌟 花晨月夕《👽食神大媽嘆OMAKASE》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Omakase Moon Dinner Set HKD 1580:- 前菜- 刺身五款- 御料理- 壽司十貫- 吸物- 甜品.👽 朋友仔請客,大媽好慶幸可以嚟到呢一間餐廳嘗試佢嘅廚師發辦晚餐。師傅前面嘅吧枱位置全部爆滿,入邊廳房亦都被預訂,非常好生意,強烈提醒大家記得要訂位呀!.🥳 開餐!先上嚟一味「前菜拼盤」,有公魚、黑豆、大根、栗子、水雲,擺盤精緻又好味。.😚 接住係五款不同嘅刺身打開個胃,全部都係高質之選。首先係伊佐木,包住甜蝦,再配上紫蘇葉嘅花冧。.仲有北海道佐呂間湖出產嘅生蠔,有少許海水味,比較爽身。.火炙鱈魚白子無得頂,再配上特調蘿蔔蓉同柚子醋,將白子嘅鮮味完美帶出。.仲有師傅自家醃過嘅三文魚籽,比一般嘅多少許甜味,配上馬糞海膽,超鮮甜。.最後就係北海道毛蟹,加馬糞海膽,用紫菜包住食,一流!.🍲 食完多款刺身,係時候食啲暖胃嘅食物,呢款「蟹鹽麴煮」就最適合不過。材料好豐富,
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
- 前菜
- 刺身五款
- 御料理
- 壽司十貫
- 吸物
- 甜品

仲有北海道佐呂間湖出產嘅生蠔,有少許海水味,比較爽身。

最後就係北海道毛蟹,加馬糞海膽,用紫菜包住食,一流!

🍲 食完多款刺身,係時候食啲暖胃嘅食物,呢款「蟹鹽麴煮」就最適合不過。材料好豐富,包括:松葉蟹、帆立貝、蜆、墨魚、生蠔,同綿到不得了嘅鹽麴煮,真係好鮮甜。

🍣 多款握壽司,有真鯛加柚子皮、金扇鯛、銀鱈魚配黑松露醬、活帆立貝、間白、活北寄貝、池魚、小白蝦、中拖羅,同海膽手卷。款款都非常之優質,尤其是個來自富山縣嘅小白蝦,同埋爆多嘅海膽。望住廚師逐件親手整,逐件上碟,等我哋食完,再整另一件,真係非常享受。最後一啖咬落去呢件大大份嘅海膽手卷,嗰種鮮甜肥美,真係爆滿足。

🦀 其實食到呢度已經係超級滿足,再飲多一碗好鮮味嘅松葉蟹清湯。

再一一份日本蜜瓜同香印提子作為甜品,清一清味蕾,為成餐飯劃上一個完美嘅句號。

😌 呢間OMAKASE專門店絕對係優質好選擇呀,大家記得記得記得BOOK位呀!
📍 尖沙咀赫德道2號金麟商業中心2樓
📲 +(852)2955-5288