收工同事提議一齊去銅鑼灣行街,見時間尚早,同事話帶我去食一間好食又抵食既茶餐廳食下午茶。一黎到四寶食堂門口已經即刻俾招牌既Tiffany blue招牌吸引住。5點半既時段,餐廳坐滿食客,等左大約10分鐘就有枱可以入座。有別於一般茶記,餐廳內部裝修亦以Tiffany Blue做主色非常有格調,另有有一大片花花牆。可惜因為花花牆前已經坐滿食客,安排唔到位置,所以我唔可以向牆前瘋狂打咭😂有少少肚餓既我地首先點左黑松露煙肉什菌忌廉意大利粉。賣相可能唔算吸引,但味道卻令人出乎意料既美味。濃郁既松露味道再配上厚厚既忌廉味,味道配合得剛剛好。意粉口感彈牙,唔會好似一般茶記煮得時間過長而冇彈性,非常值得推介👍🏻。另外,我地亦點左英倫紳士啤酒炸魚薯條;金黃色既魚柳分量十足,口感鬆脆香口,但魚柳仍保留住魚肉既鮮味同肉汁,唔會太乾。配埋薯條加茄汁,又食到唔停得口。最後我地試埋四寶食堂既招牌熱狗;長長既熱狗包夾住2條雞肉腸,我地2個女仔啱啱好可以一人一條腸仔唔駛爭🤣🤣以銅鑼灣地帶,下午茶餐平均唔過$50就可以食到咁高質既食物,絕對係物美價廉😍

黑松露煙肉什菌忌廉意大利粉

英倫紳士啤酒炸魚薯條餐