2023-04-02 222 瀏覽
呢間餐廳食咗好多年因為疫情關係過去一兩都少嚟咗今日一個人入去食午餐,叫咗我平時食開嘅生薑豚肉lunch set喺等候食物期間,已經聽到附近嘅食客喺度催單。再到我等咗15分鐘之後,我都忍唔住要催一催。最後食物嚟到,我第一眼見到嘅茶碗蒸,居然只係得平時嘅一半份量。幾分鐘後已經聽到後邊檯位食客問點解佢哋同台幾碗嘅茶碗蒸份量都相差咁遠?女侍應走去問廚房,廚房個哥仔好大聲話唔滿意就走,態度十分趕客另外今日我整個過程,都分別聽到唔同客人坐低後問侍應攞水,侍應都話要等陣,佢哋冇水杯!講返食物,食物質素比起兩年前差咗好多好多1)先講佢哋個前菜,日式煮蘿蔔,-味道淡咗好多,完全唔似以前個味道2)生薑燒豬肉片-味道亦都冇以前咁濃,但尚可接受3)茶碗蒸-份量少於一半,裏面係完全無任何餸,只係純粹蒸水蛋4)白飯太多水,一patpat
呢間餐廳食咗好多年
因為疫情關係過去一兩都少嚟咗

講返食物,食物質素比起兩年前差咗好多好多
2)生薑燒豬肉片-味道亦都冇以前咁濃,但尚可接受
4)白飯太多水,一patpat