去咗食鐵板燒午餐,但bar檯位full booking,所以被安排係日式房間用餐,雖然無得近距離欣賞師傅烹調食物,不過可以靜靜哋咁用餐都唔錯😌🤩和菊二人午餐($880/ 2人)🌟是日前菜:日本白海澡沙律食材非常新鮮,蘋果、粟米及蕃茄鮮甜又多汁,白海澡口感爽脆但無乜味嘅,所以要沙律醬吊味,整體感覺又Fresh又醒胃😋🌟季節強肴:鱈魚配蕃茄沙沙魚皮香脆到成塊薯片咁,鱈魚表面煎至金黃色,外焦內嫩,配同醒胃嘅蕃茄沙沙,又係一道不錯嘅開胃菜😋🌟和菊煙燻北海道帆立貝帆立貝輕輕煎過,再放入小鍋中以菊花煙燻後,半熟嘅帆立貝充滿淡淡菊香,再配以食用和菊及海鹽,菊香即時倍增,感覺清香幽雅😍之後再以清涼微甜嘅菊花啫喱清清口腔,真係好清新🤩🌟伊勢海老配海膽忌廉汁龍蝦夠新鮮,口感爽口彈牙,海膽忌廉汁香滑濃郁又creamy,再以魚子醬及三文魚子點綴,賣相及味道就更加吸引👍🏻🌟美國頂級牛肉薄燒伴溫室野菜牛肉煎得啱啱好,牛味濃而且嫩滑,牛肉內更有炒過嘅蔥蒜,一齊食好有口感👍🏻再配同日本鹽漬昆布及岩鹽,味道更見突出😋配菜係來自九州嘅青椒、南瓜及番薯,所以特別好食👍🏻🌟白飯魚苗薑米燒飯炒飯混有白飯魚及薑粒,而且炒得乾身又

🤩和菊二人午餐($880/ 2人)

🌟是日前菜:日本白海澡沙律

🌟季節強肴:鱈魚配蕃茄沙沙

🌟和菊煙燻北海道帆立貝

🌟伊勢海老配海膽忌廉汁

🌟美國頂級牛肉薄燒伴溫室野菜

🌟白飯魚苗薑米燒飯
炒飯混有白飯魚及薑粒,而且炒得乾身又唔油膩,仲好粒粒分明,食落有口感並帶有少少薑味,呢個炒飯真係推介👍🏻好好食😋
🌟伊勢海老味噌湯
師傅將剩低嘅龍蝦頭,加配本菇及味噌等炮製咗龍蝦味噌湯😋龍蝦味真係超濃,飯後飲返碗湯真係好舒服😌
🌟漬物
漬物係蒜頭同埋牛蒡,但我不嬲唔好漬物,朋友反而食得津津有味😆

🌟甜品
甜品係抹茶紅豆雪糕,雪糕唔太甜,綠茶及奶味都幾重,係幾好食嘅😋

餐廳服務態度好好,食物不論賣相及味道都一流🤩價錢又OK,下次可以試吓晚餐😆
  • 和菊煙燻北海道帆立貝
  • 活伊勢海老配海膽忌廉汁