今日同大佬細妹一齊去奧海城別府食lunch, 真係食到一頭大汗一行三人, 我地order 左以下食物福岡明太子高菜鵝肝三文魚石頭炒飯其實真係好普通的炒飯。$60唔會expect鵝肝會好大舊, 細細一粒, 都尚可畀我地三個人好淺嘗。鵝肝煎過幾香口, 都幾好味的。至於d飯, 唔係好多明太子& 熟三文魚肉。最感覺到係有炒蛋&好似雪菜的高菜。份量唔錯, 三個人每人分到一碗飯火地獄拉麵(二辣)一般之作。因為細妹唔係好食得辣, 所以要左二辣。二辣的感覺似食辛辣麵的辣。麵同牛肉, 其實同一般日式食肆都冇咩分別。牛肉份量適中。鐵板迷你土佐豆腐豆腐滑。炸得幾香口酥脆。當然因為炸的關係所以油多左些, 但可接受的。我覺得不妨一試。鐵板蒜片墨魚咀墨魚咀爽脆, 咸咸地, 幾好味。蒜片變左身成為洋蔥絲, 對我地黎講問題唔大。份量唔算多, 小食的份量。壽司盛 (松)以為係餐廳食冇咁容易中伏, 點知都係中左。壽司飯暖暖的, 一夾就散。軍艦壽司的紫菜濕濕地, "un un"地。真係同城中某間"有名"的壽司店有得fight. 還好壽司上的魚生都可以。天婦羅蝦加州卷(3件)上桌時有少少surprise的, 因為都幾大件。但
一行三人, 我地order 左以下食物

福岡明太子高菜鵝肝三文魚石頭炒飯

火地獄拉麵(二辣)

鐵板迷你土佐豆腐

鐵板蒜片墨魚咀

壽司盛 (松)

天婦羅蝦加州卷(3件)
上桌時有少少surprise的, 因為都幾大件。但飯都係一樣暖, 易散的。炸蝦都唔錯。

環境方面, 清潔衛生幾好, 最差係唔夠冷氣, 食左一陣已經流大汗, 好熱。有食客坐近窗, 中午時陽光照入餐廳, 更熱。我地仲聽到某員工經過時都話好熱。可想像其實真係熱。至於服務方面, 希望員工多d 留意小偏廳那四檯食客。我地order 野食, 埋單都花左蠻多時間搵staff。

2011-07-02