2019-01-22 211 瀏覽
好耐麵無去過將軍澳果頭,原來唔經唔覺已經變左咁多,度度都有好多餐廳,心大心細唔知食咩好,見到有間拉麵店都幾多人入去食,我呢啲吃貨之人都心絲絲想入去食下睇下好唔好味先~ 岩哂我另一位朋友啦,佢咁鍾意食拉麵黎到呢到當然要試試佢呢度嘅主打-拉麵,我就叫左黑蒜油豚肉片拉麵 ,因為我係一個見到蒜就心心眼嘅人,有黑蒜口味我又點可以錯過喎,我地呢兩個好奇的大朋友之後就叫左幾款新推出嘅前菜同小食再share一齊食,咁樣就非常豐富十人十式沙律(新推出),同我地平時食嘅沙律好唔一樣,入面除左有沙律必有嘅粟米同青瓜之外,仲有多款營養蔬果:蕃茄、紫椰菜、甜椒等等,仲有啲豆類同雞肉,用料豐富而且營養價值高,上面仲加上芝士作點綴添,食落去會更加香口。黑蒜油豚肉片拉麵裡面有半熟多、蔥絲同紫菜,配料都幾豐富湯底中有好香濃嘅黑蒜味麵質彈牙爽口,掛湯能力都幾好。半熟蛋好香滑,整到恰到好處,為呢碗拉麵加好多分。玉子鰻魚磯邊揚用紫菜包住玉子同鰻魚製成天婦羅,炸漿薄薄地,亦可keep到香脆,食之前點上天婦羅汁呢個特別嘅配搭原來都幾好味,玉子同鰻魚比例一半一半,非常豐富。朋友點左天極醬油魚干拉麵,可以加配優惠加$12有武蔵章魚燒

黑蒜油豚肉片拉麵裡面有半熟多、蔥絲同紫菜,配料都幾豐富
湯底中有好香濃嘅黑蒜味
麵質彈牙爽口,掛湯能力都幾好。

半熟蛋好香滑,整到恰到好處,為呢碗拉麵加好多分。

玉子鰻魚磯邊揚
朋友點左天極醬油魚干拉麵,可以加配優惠加$12有武蔵章魚燒同$15蕎麥奶香特飲,章魚燒入面包左滿滿嘅椰菜同八爪魚粒,上面加左海量木魚絲,食落去口感更加豐富
仲有啖啖木魚絲香味,一啖食大粒章魚燒,都幾滿足。

蕎麥奶香特飲
上面有脆粒粒,飲落口有陣奶香味,甜甜地,幾好飲又解渴,冬天飲凍飲都幾大快人心。

侍應服務都好有禮貌,下次都會再黎呢間餐廳食野