2021-04-11 605 瀏覽
武漢肺炎仲未完,但係條街已經好多人,正當我地諗食咩嘅時候,講起我上星期食咗好多芫荽嘢,仲有個芫荽鍋未食,d friend心心眼估唔到咁多人鐘意食芫荽, 咁就打去睇吓book唔book到位先~ 上openrice睇, 先知佢原來開咗新鋪響尖沙咀厚福街, 咁就book咗呢間, 我仲要特登問佢係咪有芫荽鍋先book去到厚福街, 真係人山人海。。。。。 痴線架, 爆多人, 我地拿拿臨咁行去街尾即刻上去,一坐低開menu就見到原來唔只有芫荽鍋,仲有慢煮雞肉芫荽沙律,櫻花蝦芫荽餅,芫荽豚肉卷,同埋芫荽梳打,我全部都要. 佢個濃厚芫荽鍋連埋薩摩赤雞同野菜豆腐盤, 我地仲叫咗其他串燒同追加火鍋配料, 叫晒嘢就等食喇佢先嚟個前菜,係蕃茄嚟, 好fresh, 好juicy, 正呀~~ 跟住d芫荽就開始上枱, d嘢食都嚟得幾快, 啱晒我地d餓鬼. 慢煮雞肉芫荽沙律超好食, 勁荽,好好食,真係必叫, 個櫻花蝦芫荽餅就荽荽地,可能d櫻花蝦搶咗個味,同埋食完個沙律,真係冇嘢可以荽得過佢. 芫荽豚肉卷都幾好食,唔錯~ 到我杯芫荽田園梳打,原來飲落勁似五青汁喎, 唔係太荽,都幾好飲. 到個濃厚芫荽鍋嚟喇, 我地期

. 慢煮雞肉芫荽沙律超好食, 勁荽,好好食,真係必叫
. 到個濃厚芫荽鍋嚟喇, 我地期待已久,滾咗之後,即刻試吓個湯底先,唔算好荽,但係當你煮其他嘢嘅時間, d芫荽碎掛咗響d嘢食度,又真係幾好食喎,值得一題係佢個薩摩赤雞, 真係好好食, 好滑又好有雞味, 真係幾正~

d friend話佢個A4 日本黑毛和牛都好好食, 真係堅正~ 整體嚟講, 真係好好食~ 最surprise係佢新開有8 折, 好抵呀!!!! 今晚真係盡興

濃厚芫荽鍋
慢煮雞肉芫荽沙律