2023-11-03 62 瀏覽
今次坐五點機,攪掂check in手續唔食d野頂唔到落機,所以即刻去揾野食,係機場都唔敢諗有咩平靚正嘢食,但求正常就算,去到food court個位比我見到霸嗎拉麵,去望下價錢同餐牌,發現價錢係機場黎講算合理,就決定食返碗拉麵拉麵一共有四款,都係一啲比較岩大眾口味嘅款式,有辣有唔辣,我就揀咗個唔辣嘅炙燒豚肉味玉拉麵,跟餐仲送枝豆一份同飲品,可以揀汽水或水,配料可以另外追加,價錢算合理,整體性價比都幾高,如果係搭廉航嘅話食完先上機就啱啱好跟餐有枝水,連買水都慳返因為下午機場人唔多,好快到可以取餐,拉麵未食都聞到好香,叉燒好厚肉,煮得好入味好”淋”,油脂分布剛剛好,唔會食兩啖就覺得膩,味玉水準都好高,蛋味好濃,流心好正呀麵質方面唔算太硬,個人唔中意食煮到淋晒嘅拉麵,呢碗麵硬度剛剛好配埋湯底食到停唔到口,湯底係豚骨湯,好濃好香,成碗麵嘅份量都好夠,食完之後好夠飽,如果鍾意食辣嘅朋友,可以試吓佢將個辛辣湯底,應該都好香濃跟餐送咗一份枝豆同飲品,枝豆味道正常,喺機場黎講呢個價錢有拉麵,又送小食,仲有嘢飲,份量又足,性價比真係好高另外再試多個新出嘅小食,一個係北海道芝士薯餅,仲有一個雞肉軟骨串賣晒

跟餐有枝水,連買水都慳返

炙燒豚肉味肉拉麵
流心蛋,正

霸嗎拉麵

另外再試多個新出嘅小食,一個係北海道芝士薯餅,仲有一個雞肉軟骨串賣晒無得試,有d可惜

北海道芝士薯餅
北角道芝士薯餅

芝士薯餅好有驚喜,外皮熱辣辣,炸得好香脆,薯餅蓉好滑好重芝士味,咬一啖個芝士餡爆曬出黎,好正,食絕對值得一試

雞肉叉燒

雖然好想試另一款拉麵,但一個人食唔到咁多,唯有追加一份雞肉叉燒試下,雞肉叉燒肉好紮實,肉好嫩好有咬口,食落好滿足, 加埋佢落拉麵湯度食好惹味,幾有水準
臨上飛機食飽飽,岩晒
性價比高,推薦大家一試
2023-11-01
炙燒豚肉味肉拉麵