今日一家去九龍城食完lunch,經過patisserietonywong九龍城間鋪,之前食過佢哋嘅榴槤蛋糕,超級好味,同真榴槤冇分別!今次見佢哋新出咗新年系列嘅蛋糕,三款的造型都非常之精緻又靚,我即刻買返去俾Mina試吓😁patisserietonywong的店舖裝修走西式高檔甜品舖路線,墨綠色嘅招牌配上金色嘅字,高貴又優雅,加上佢哋嘅每一款甜品糕餅,包裝、造型同味道都非常用心,所以佢哋每次出新款都大賣👍✨今次選左以下3款新年系列蛋糕🍰:🌟Lucky Firecracker Cake🧨喜慶嘅紅色爆竹🧨造型,內裏紅莓慕絲味的蛋糕,蛋糕之中有士多啤梨啫喱、法式燉蛋同脆餅,底層有杏仁蛋糕同法式酥餅,一款蛋糕,可以試到唔同的層次同口感✨🌟Blessing Dragon Cake🐉個造型成粒龍珠一樣,今個新年食呢款蛋糕好應節,內裏有芒果法式芝士,內裏配有芒果醬同熱情果醬,底層有法式酥餅,每一口都有濃香的新芒果同熱情果味🌟Joyful Mandarin Delight Cake🍊用中國新年的意頭水果~桔仔的造型蛋糕,入面有蜜柑芝士慕絲+蜜柑法式蛋黃醬,底層有杏仁蛋糕同法式酥餅,口感層次豐富,清甜而

✨今次選左以下3款新年系列蛋糕🍰:

🌟Lucky Firecracker Cake🧨

🌟Blessing Dragon Cake🐉

用中國新年的意頭水果~桔仔的造型蛋糕,入面有蜜柑芝士慕絲+蜜柑法式蛋黃醬,底層有杏仁蛋糕同法式酥餅,口感層次豐富,清甜而不膩
🌟洋甘菊茶
淡淡的洋甘菊香味,味道好清新,用嚟配蛋糕一齊飲就最match👍

2024-02-02
下午茶