2020-12-01 3329 瀏覽
店舖細細,兩個女服務員以為好服務,我想多了。兩公婆叫一個鷄鍋,再加一個蠔餅,吾夠5分鐘鷄鍋來了,坦白講味道不錯,食咗15分鐘見其他枱食品都上菜,第一次問醒目服務員,佢頭也不回即是回應快來了,等多一陣。然後,又再過10分鐘,鷄鍋已食到見底,再追問一次,佢又係話你哋有下單,我哋知嘅蠔餅係要啲時間,再過10分鐘已食完,我們心諗算啦漏單咪走人囉。佢就問你哋個蠔餅未食喎!我話個蠔餅好似法國餐咁耐吾等啦埋單吧!結賬走人在門口計一計,發現佢竟然將蠔餅+埋入張單度,我當然入返去問究竟,條醒目女服話我有問你是否外賣,你話吾使架!下,咁你就當我食咗嗎?咁吾老實點做街坊生意呀!同時間都聽到有客投訴食物但條醒目女服務員依然扮哂魚蝦蟹,今時今日生意難做大家都知,但仲請埋啲咁高質服務員,想掙扎求存難矣!
2020-12-01