2021-11-20 210 瀏覽
初初由尖沙咀鋪個七彩鎖牆🔒開始吸引我地幫襯🧡,原來依家連旺角都有我最鍾意既韓式炸雞,地理位置夠方便,真係太興奮😆估唔到閒日都咁多人,好彩一早book定位。11月中已經開始有啲聖誕裝飾啦,好有節日氣氛呀🎄頭盤係兩杯飲品,一杯mango ade另一杯係blue lemon,兩杯甜度都適中,藍色個杯賣相夠晒特別,攪勻之後有另一番感覺。跟住就係韓式炸蝦🍤飯卷,入邊除左主角炸蝦,另外都有其他配菜,如蛋,青瓜,甘筍,生菜。。。加埋小小沙律醬汁,食落好清新,一口一舊就唔經唔覺食晒成條飯卷。仲有人氣嘅海鮮煎餅,雖然係煎,但顏色都好豐富,有好多唔同顏色嘅蔬菜,食起上嚟都冇咁邪惡。而且上枱仲熱辣辣,香口得來又真係好好味,但海鮮就差dd,落多啲不同海鮮會更開心。🦑🦐🐙最後到全晚嘅主菜,就係雙拼炸雞。五至六款味當中揀左蜜糖蒜味同甜辣味,滿滿既蜜糖醬包住件炸雞,甜甜蜜蜜好好食。另外甜辣都好嘢味🌶,唔食得辣既我都要飲返幾啖飲品解解辣。整體上炸雞都算出色,夠晒Juice唔會炸到好乾,仲有所有炸雞都冇骨㗎,啱晒我呢啲懶人呀。🐥🍗🍗未有得飛去韓國🇰🇷,唯有食住當地既美食先啦😋😋

11月中已經開始有啲聖誕裝飾啦,好有節日氣氛呀🎄

Mango  ade

blue  lemon

炸蝦飯卷

海鮮煎餅

雙拼炸雞

未有得飛去韓國🇰🇷,唯有食住當地既美食先啦😋😋

Mango  ade
blue  lemon