今日終於約到老死去傾計談心食飯,更係揀一間較為有質素既餐廳,今次揀左厚福街H8既BEl CIBO 餐廳,預先訂好位,一去到就可以入座,餐廳安排左我地坐窗邊位,感覺更加寧靜。餐廳裝修有情調,座位都好闊落、舒服,好岩情侶、三五知己食飯傾計好地方。入到去坐低,侍應面帶笑容同我地介紹餐廳優惠及特別菜色,我地最後揀左2人set dinner, 因like 餐廳專頁有65折優惠,嘻嘻等左一陣,先上頭盤秘制鮮凍鮑魚、鮮果釀酥盒伴煙三文魚花配香芒汁,見到都已經心心眼,好鬼吸引,我地先食鮮凍鮑魚,鮑魚入口淋身,好有鮮味,配埋佢地大廚調制忌廉汁,正到想再食多一隻,哈哈!鮮果酥盒呢個菜式又好特別,酥盒切開仲聽到爽爽聲,好鬼香脆,配埋新鮮生果,開胃醒神!最後一道頭盤係香煎法國鵝肝伴焦糖菠蘿,侍應一放低已經聞到香噴噴鵝肝味道,廚師煎得好好,鵝肝外面仲脆既,配埋菠蘿食都特別跟住就係上南瓜粟米湯,好香又滑既南瓜味,口感幾好。海膽黑松露野菌意大利飯上場,賣相不得了,我眼中只有海膽,侍應話佢地餐廳用加拿大海膽配呢個飯, 我地已經急不可待動手食啦,因為飯係要熱食既,海膽配黑松露超夾,我地一口一口唔停咁擺入口,大家都明啦,

,嘻嘻

跟住就係上南瓜粟米湯,好香又滑既南瓜味,口感幾好。
海膽黑松露野菌意大利飯上場,賣相不得了
,我眼中只有海膽,侍應話佢地餐廳用加拿大海膽配呢個飯, 我地已經急不可待動手食啦,因為飯係要熱食既,海膽配黑松露超夾,我地一口一口唔停咁擺入口,大家都明啦,必叫!

呢個餐都好鬼多野食,主菜仲可四選二
我地揀左美國安格斯肉眼扒同香煎銀鱈魚柳,一肉一魚,自我感覺良好,好似健康少少,🤣🤣🤣!兩個主菜一齊到,我自己今次就偏向銀鱈魚柳,賣相吸引之外,煎得乾身,一食落口,嫩滑,魚邊煎得少少脆,唔油,正!

安格斯牛扒叫左5成熟,佢地仲配埋海鹽,蒜汁同芥末,不過去扒就肥左d,味道都唔錯。

最後上埋精美甜品係沙巴翁黑炭球,賣相同個名都好貼切,呢個甜品有驚喜,甜而不漏,裡面仲用吉士,凍凍地,口感好得意
我地升級左飲桃味花茶同曲奇香蕉milk shake, 食飽傾下計,完美晚餐

最後要讚餐廳侍應非常有耐性介紹每道菜,每道上菜時間都控制得好好,唔知以為自己去左酒店咁🤗🤗🤗
鮮鎮鮑魚
鮮果釀酥盒伴煙三文魚花配香芒汁