2010-08-25 1924 瀏覽
同事生日又有生日飯食,蛋糕當然係必要架啦。不過今次買蛋糕唔係我負責的,我都係食個刻先知原來係cake square預備左生日蛋糕。我地 4 個人,所以分別有 4 個小小的蛋糕。不過呢度既蛋糕外型真係幾靚,相信女仔見到都會覺得幾開心的,起碼是日既主角都非常鍾意。雖然主題都係花,不過有兩款做型都唔一樣的,表面D花花同裝飾食落覺得好滑身,開初驚佢好似糖霜咁好甜,但又唔會喎,感覺唔錯。忌廉食落覺得奶味唔算太重,所以唔會有好膩既感覺,感覺好輕巧呢。蛋糕內裡係海綿蛋糕來的,不過中間會有幾層唔太厚既朱古力,所以會食到微甜既朱古力味。蛋糕好軟熟,而且食落唔會太乾身,一路食既時候會食到淡淡的朱古力味,但又唔會覺得甜到膩。而且因為佢SIZE唔係好大個,作為飯後甜品真係剛剛好。如果係女性朋友生日大家可以考慮下係呢度訂蛋糕呢。=)))

如果係女性朋友生日大家可以考慮下係呢度訂蛋糕呢。=)))
訂左 4 件
呢個俾我食左