疫情...又疫情,基本上都係屈係屋企;最多係自己住既區域遊下。.搭車外出,真係一個月都未必出到一次...唉~難得出去買野,唔食Lunch...唔食Dinner...唔想長時間除低口罩食野。咁,下午茶,好快姐...難得外出..真係空肚而回有D對唔住自己呢。尤其係同仔仔一齊,叫得佢幫手拎野,唔同佢食番個Tea,佢下次就唔黎幫我拎野架啦係Beauty Avenue入完貨,一袋兩袋的都唔想行得遠,仔仔亦已心水清,一早有目標食店。買完野就直接行去搭地鐵,途經HAND3AG;搵住坐底就由仔仔發牌,佢想食乜就叫乜啦,我食個甜點就夠了。令人意外,我以為仔仔唔係叫牛就係叫豬的,雞都有D冷門。今日重係爆冷,仔仔竟然叫海鮮?明明我同仔仔一向都麻麻地海鮮的。原來佢見到依個係軟殼蟹,我平時都鍾意食的,炸蝦好似都幾吸引,所以就點佢啦。個三文治真係勁足料,但對住女仕黎講,真係好難放入口,好辛苦先啖到一啖。但係一咬D蝦又跌出黎。食得好狼狽,好味係好味,但係我唔想再食第二次。我食左2,3啖,大約1/4個三文治,我就放棄比埋仔仔食了。都係甜點岩我D,雪糕同吉士,真係肥死人,但係又鬼咁夾喎;連埋士多啤梨,無得彈。下面個多士

蝦兵蟹將鐵板三文治

士多啤梨吉士法式吐司
都係甜點岩我D,雪糕同吉士,真係肥死人,但係又鬼咁夾喎;連埋士多啤梨,無得彈。下面個多士都好好味架,因為吸收晒上面D溶左既雪糕吉士加士多啤梨醬;尤其食淨最後少少多士,要好似抹碗咁,沾番晒D雪糕同吉士先安樂。
依間野,其實三文治真係好吸引,味道都唔錯。但係我真係覺得太大舊好難咬,用刀叉切開黎食,又失左原意。最慘係我地叫果個係蝦仔三文治,細細粒咁,想壓偏少少個三文治食都唔得,因為一壓就跌晒出黎。
唔記得講,仔唔知叫左杯乜野飲品,勁難飲的。所以點飲品時要留意下。
見佢重有唔少食品,希望疫情快D完,可以再去試下其他野。
2022-05-14
蝦兵蟹將鐵板三文治