餐廳: 興發麵家
資訊:

長沙灣區 屋邨林立 學校滿佈要係呢區屹立不倒 除左好味之外 最重要係大眾化講緊當然係口味要大眾化 價錢更加係要有競爭力經濟差左 周圍都話要裁員 又話要減開支縮預算更加有好多中型公司要執笠添 除左帶飯返工 平日食餐飯都郁下都要4-50蚊 加埋車費 一日唔郁唔消費都無左成百蚊你話打工仔係咪要返屋企打公仔先得...歐國盃又唔爭氣 熱門中型班又係唔掂 捧邊隊衰邊隊 呢排都算係半隻腳做左地獄黑仔王老友見我咁灰就話同我食餐晚飯 開解一下地獄黑仔王所以佢話要帶我食隱世麵店呢塊玻璃 呢種燈光同呢個MOOD真係好有 「紀念曾經這麽青春過」 個種舊陣時FEEL無修飾 無遮無掩無格仔 夠晒RAW夠晒VINTAGE而家好少食店唔去打扮一下自己 因為個個都係為左呃LIKE食餐飯呢個加埋都唔洗50蚊一碗牛筋拼豬扒麵 加一碟通菜 如果你淨要一碗豬扒麵更加只係23蚊 出面我諗連塊豬扒都唔止呢個價份量一睇就知係爆棚包你飽 老友話其實佢幾年前UNDER 20蚊都食到一碗豬扒麵...嘩!! 唔係呱??塊豬扒呢 大過塊面架喎老細!!!呢塊豬扒真係幾好味佢個酥炸係台式個種炸法 好酥好鬆脆 食落唔會油而且加少少鼓油更加係送飯佳品
長沙灣區 屋邨林立 學校滿佈
要係呢區屹立不倒 除左好味之外 最重要係大眾化
講緊當然係口味要大眾化 價錢更加係要有競爭力

經濟差左 周圍都話要裁員 又話要減開支縮預算
更加有好多中型公司要執笠添
你話打工仔係咪要返屋企打公仔先得...

歐國盃又唔爭氣 熱門中型班又係唔掂 捧邊隊衰邊隊
牛筋拼豬扒麵
呢個加埋都唔洗50蚊
一碗牛筋拼豬扒麵 加一碟通菜
份量一睇就知係爆棚包你飽
塊豬扒呢 大過塊面架喎老細!!!
豬扒
呢塊豬扒真係幾好味
差支啤酒!!! 如果唔係真係爽到DUM一聲!!
一大塊豬扒佢應該係張佢整簿同DUP鬆左再拎去酥炸 一塊開到成十小塊
幼麵好少簡水味 好爽好彈牙 應該係自家制既
通菜淥得岩岩好 爽口好咬 越食越想食
而且佢個腐乳係自己家制同平時既味道好唔同
好香同會辣少少 但好惹味

小店經營 仲可以保持佷心價供應比本區巿民 真係難得
而且係一家人所經費更見溫暖!!
2016-07-02
牛筋拼豬扒麵