2016-12-14 8076 瀏覽
一講起韓國野,大家一定諗起尖沙咀韓國街啦! 不過跟得我哋A姐M佬,就梗係食特別啲,隱世啲嘅餐廳啦!!Sister Korean Cafe真係收得好埋,位於大圍新翠商場,唔係朋友J小姐住嗰度,我哋都唔知嗰度有間韓國餐廳。唔好以為佢喺屋邨入面就唔掂,餐廳有幾勁多韓妹Obba嘅侍應,好似去咗韓國咁。M佬,你唔好再望女啦,又渴又肚餓,快啲叫嘢啦!! 韓國菠蘿冰,用成個菠蘿做杯,影相呃Like一流,飲落好香菠蘿味,仲要有菠蘿肉,正!! 另外,忌廉插柚子沙冰都好好味,夠晒凍,啲忌廉不斷流落嚟。再嚟兩個小食醫下肚先!! 韓式原味炸雞,新鮮炸起,非常香口。火山脆皮豆腐,嚟到熱辣辣,加埋啲辣醬,好醒胃。我哋咁鐘意食蟹,就梗係要嗌韓國醬蟹啦! 呢度嘅醬蟹每日由韓國空運到港,非常新鮮。最正係佢配埋紫菜麻油飯,有勁Local嘅食法: 撈埋蟹膏蟹肉食,好鮮味!!!呢個亞之媽街頭炒豬什錦,真係好大呀,有豬腸、豬腩肉、豬腩片、魚糕,十分足料!! 識食就梗係食埋粉絲同椰菜,吸晒啲精華。嘩!! 漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯嚟啦,最特別係有專人喺你面前炒,好似睇表演咁!!! 因為M佬唔食芝士,可以叫佢唔好落!!! 嘩,好足料
韓國菠蘿冰
忌廉插柚子沙冰
韓式原味炸雞
火山脆皮豆腐
亞之媽街頭炒豬什錦
嘩!! 漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯嚟啦,最特別係有專人喺你面前炒,好似睇表演咁!!! 因為M佬唔食芝士,可以叫佢唔好落!!! 嘩,好足料咁喎,落極都仲有。
漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯
最後砌到星型,加埋蛋黃,搞掂。新鮮炒起,新辣辣,特別好味,少少辣,好香口。
漢拿山芝士蛋溶岩豚肉炒飯
呢餐真係食到攬住嗰肚走,都係600零蚊,如果喺韓國街到食,一定會無咗張金牛!!!
2016-11-22
韓國菠蘿冰