2019-05-20 103 瀏覽
平時行旺角豉油街只係行街頭旺的地方,今次有機會行去街尾比較幽靜的地方,原因係表姑媽跟團來港旅遊,住在豉油街街尾間花園洒店,要陪媽媽同佢相聚。行過鄰近見有間亞蘇厨房,適逢當天是母親節我倆在這間隠世厨房吃母親節大餐。只有幾張枱,天花掛著三盞似水晶球的大燈。套餐連飲品共有七款。先嚟個蘇媽靚湯,用料係南瓜茸加齋翅,健康素食之選,稀稠適中。用蒜和蔥爆香鋪在自家製造的涼拌芝麻豆腐上,有創意,但口味略為清淡,又是素食之一,夠健康。值得一讃係黑椒安格斯牛扒,與別不同的是唔多有芡汁,入口腍嫩有肉味。黑松露大啡菇意粉,松露和菇味濃郁,意粉煙韌但又唔覺太硬。咸蛋黃流心牛角酥,熱辣辣,香噴噴,外層鬆脆,中間夾著咸蛋黃流心很有創意,也是店內出名的甜點。飲埋杯清爽蝶豆花梳打,巳覺好滿足。估唔到這間隱世厨房令我和媽媽都有個難忘的母親節。

套餐連飲品共有七款。
先嚟個蘇媽靚湯,用料係南瓜茸加齋翅,健康素食之選,稀稠適中

黑松露大啡菇意粉,松露和菇味濃郁,意粉煙韌但又唔覺太硬

飲埋杯清爽蝶豆花梳打,巳覺好滿足。

估唔到這間隱世厨房令我和媽媽都有個難忘的母親節。

• 南瓜魚翅湯  安格斯牛扒  黑松露啡菇意粉  咸蛋黃流心酥