《Eric’s Kitchen - 荔枝角》作為一個專業既alcoholic,小妹經常都會去唔同既地方試酒,又或者出去食飯既時候都會飲番杯😝前幾日收工約咗一班朋友去飲嘢聚舊🤭喺朋友嘅介紹吓去咗荔枝角D2 Place一間有得打室內Golf既餐廳邊食邊玩咗一陣😎我就覺得呢度有少少似Clubhouse咁,裏面有多條哥爾夫球賽道俾人選擇,自己一個練習又得,一班人打比賽都得,其實都幾得意㗎🤣當日,我哋幾個人都叫咗free flow package (兩小時任飲白酒同任refill cold-cuts platter),其實食到兩round都已經抵返晒啦😎當日埋單人均約$188🤭我哋每人最少都飲咗四杯或以上既白酒同埋食咗兩set火腿😉絕對超值啦💁🏻‍♀️Cold-cuts Platter呢個platter 入面有四種食物,有醃製橄欖、蒜蓉包、Salami同埋Parma Ham,成個擺盤presentation 都幾得體嫁😉 蒜蓉包放上枱嘅時候熱辣辣,充滿蒜蓉牛油味幾好食😍我唔食橄欖嘅所以塞晒俾我啲朋友食😂而cold-cuts 方面個份量都俾得幾多,雖然仲可以refill,但係一份我覺得都夠兩個人食,
《Eric’s Kitchen - 荔枝角》

💁🏻‍♀️Cold-cuts Platter

呢個platter 入面有四種食物,有醃製橄欖、蒜蓉包、Salami同埋Parma Ham,成個擺盤presentation 都幾得體嫁😉 蒜蓉包放上枱嘅時候熱辣辣,充滿蒜蓉牛油味幾好食😍我唔食橄欖嘅所以塞晒俾我啲朋友食😂而cold-cuts 方面個份量都俾得幾多,雖然仲可以refill,但係一份我覺得都夠兩個人食,飲住酒食下肉其實好快就食晒一份

💁🏻‍♀️LIEBFRAUMILCH 德國甜白酒

Free Flow package 入面可以選擇紅或白酒,我地當日就揀左白酒,雖然紅肉配紅酒會夾啲😉不過呢個白酒甜甜地其實同Ham都幾match😎呢款白酒易入口,個人覺得都幾適合當dessert wine 🍷

總結,呢個地方其實都幾得意,好適合一班人嘅聚會,除咗室內哥爾夫球場之外,呢度仲可以比客人喺出邊餐廳位置飲酒同睇波,我見其他客人食嘅西餐都好似幾唔錯😉下次過嚟,如果唔想淨係飲酒都可以考慮吓食佢嘅西餐咼🤭
2023-01-03