2024-02-28 206 瀏覽
星期日要帶小朋友黎附近上堂,上完堂得一兩間餐廳有開,其中一間就係呢間,見未試過,所以就入咗去啦。先睇環境先,其實呢間環境都幾舒服,加上星期日其實都冇咩人,所以一定唔會俾人趕,而且其實佢個餐牌都幾平,所以都有啲期待。我哋一共嗌咗兩個餐,另外加咗兩款小食。嘢食好快就嚟到啦,先講下兩個小食先,我哋叫咗蒜泥白肉同小籠包,但係呢兩樣嘢真係好差😮‍💨蒜泥白肉可以改名做酸泥白肉,因為佢個陳醋好似唔使錢咁瘋狂落,食落去剩係得一浸酸味,其他味都食唔到😰而小籠包就好厚皮,淨係睇張相都睇到佢有幾厚皮啦😮‍💨之後就係酸辣雲吞麵同埋排骨炸醬麵,兩個面嘅味道普普通通,但係雲吞都有皮厚嘅問題,不過以呢個價錢嚟講就不失不過啦。最後就係兩杯嘢飲啦,杯酸梅湯味道正常,但唔知點解好似俾人飲咗幾啖咁,拍埋杯凍奶茶就睇得好清楚,直程冇咗差唔多三份一🤫奶茶亦都唔算香濃,不過上海舖買奶茶其實都冇乜好大期望,所以尚算合格。總括嚟講,如果唔係其他餐廳星期日冇開,一定唔會揀呢間餐廳食嘢🫠

而小籠包就好厚皮,淨係睇張相都睇到佢有幾厚皮啦😮‍💨

2024-01-21