四月過咗一半,長期喺一個低谷狀態,趁住今個週末,老公帶我出去買吓嘢,順便食咗個飯!✨生蠔半打生蠔唔算過分嘅大隻,但係質感creamy蠔身都算厚肉,只要叫任何一支白酒,另加$50就有半打生蠔真係超級高性價比(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)白酒入口感覺唔會太強烈,清淡中更帶出生蠔鮮味。✨鵝肝多士配無花果醬鵝肝多士嘅油潤並無滲落多士表皮,食落豐腴滋香,多士嘅薄脆亦都為菜式加添一份口感,無花果醬亦正好作為中和。✨海之辛甜蝦他他配薄片甜蝦他他黏糯鮮甜,珍貴嘅食材集於一身:拖羅、帶子、魚籽、黑魚子、配上薄片飲番啖酒正中下懷 。✨美國特級肉眼伴紫薯蓉份量可以話係相當之足夠,肉眼預先切好,肉味都幾濃,口感尚算淋身,可以點上特製醬汁或者配上烤蒜。配上紫薯蓉嘅配搭亦都係比較少見,欣賞薯蓉做得好香滑✨ 壽喜燒牛肉鍋薯片特別喜歡佢嘅湯底唔會太甜,配料份量合適,特別係面頭嗰隻溫泉蛋可以沾上牛肉一齊食,建議鍾意辛口感嘅朋友可以落埋七味粉。👍🏻👍🏻枱枱嘅空間感好足夠,私隱度高,亦都見到佢有包廂嘅房間(・ω・)ノ👍🏻👍🏻餐廳有一個每日優惠餐牌,大家切勿錯過。

✨生蠔半打

✨鵝肝多士配無花果醬

✨海之辛甜蝦他他配薄片

✨美國特級肉眼伴紫薯蓉

✨ 壽喜燒牛肉鍋

👍🏻👍🏻餐廳有一個每日優惠餐牌,大家切勿錯過。