2020-02-09 401 瀏覽
本人對阿元來了有濃厚嘅情意結,覺得佢啲嘢食價錢適中, 店舖環境好有台灣feel , 入面嘅店員都超有禮,最重要係咁多台灣過江龍來講我覺得佢啲嘢食係最好食嘅。雖然阿元來了喺香港都開咗一段唔短嘅時間,但係之前每次都仲係要排好耐隊。上次特登去堅尼地城諗住去食但係因為新年假冇開,今次竟然唔使排隊即刻入去有位坐,覺得自己超lucky🥰阿元滷肉飯滷肉肥瘦度中,超怕食果d 勁多肥膏,女仔麻,始終唔敢食得太肥膩,如果唔係會超有罪惡感。滷豆腐唔干,有少少咬口,成碗飯唔會太濃味,所有嘢夾埋一齊好滿足。☺️蚵仔大腸麵線麵線湯底好特別,有啲酸酸甜甜嘅味道,啲麵線淋淋地,質感幾好。 勁多大腸, 多到食唔曬😂台灣香腸一上台已經超香,加埋蒜片,食完每次都唔敢講嘢。🤭🤭一定要同超親密嘅朋友一齊嚟食先敢點🤣玉米肉鬆蛋餅 玉米同肉鬆超級夾,大份夾抵食☺️茉香奶茶同好多其他台式飲品店一樣,可以揀甜度同少冰。總括來講, 阿元來了都係我嘅台灣美食1st choice 🥰

玉米肉鬆蛋餅
玉米同肉鬆超級夾,大份夾抵食☺️

茉香奶茶
同好多其他台式飲品店一樣,可以揀甜度同少冰。