2015-03-28 994 瀏覽
公司開年飯!最緊要地方夠近,間房夠大!套餐價錢夠抵!仲可以係梗房!飲品任飲!今次個餐同上次有啲唔同!全包宴鴻運潮粵大拼盤--款式多!鹵水味太淡,肉質比較硬!一般!富貴彩鳳襯花姿--西蘭花爽口!魷魚唔韌!幾好!黃金千島海皇卷--雖然外脆內軟,但沙律好普通!福祿蠔皇海鮑片--自己唔鍾意鮑魚,雖然唔韌!反而對索晒汁嘅爽口生菜仲喜歡!竹笙雞絲燴魚翅--好腥,翅又碎又硬,寧願換飲燉湯!清蒸游水海花斑--難得蒸得好滑!發財大好市--我唔食蠔豉,不過髮菜同菜好好味!脆皮醬燒雞--外脆,雖然肉唔嫩!ok!生炒糯米飯--雖然唔覺係生炒,但糯米飯係我至愛!煙韌好味!雙喜鮮菰伊麵--菇煙韌,麵索晒汁,好好味!年年行好運--紅豆沙,紅豆好大粒,不過唔算起沙!富貴步步高--即蒸鬆榚!熱辣辣,好鬆好味!黃金滿盤--生果盤,比較少見用車里子、提子同蓮霧,不過好似切好之後放好耐!切口都變了色!食物唔錯,啲阿姐都唔錯,不過因為新年,大家開心,都比咗利是!唔知有無關係呢!服務係殷勤啲!加茶攞嘢都爽手!不過廁所依舊唔太乾淨!要改善!

全包宴
鴻運潮粵大拼盤--款式多!鹵水味太淡,肉質比較硬!一般!
富貴彩鳳襯花姿--西蘭花爽口!魷魚唔韌!幾好!
黃金千島海皇卷--雖然外脆內軟,但沙律好普通!
竹笙雞絲燴魚翅--好腥,翅又碎又硬,寧願換飲燉湯!
清蒸游水海花斑--難得蒸得好滑!
發財大好市--我唔食蠔豉,不過髮菜同菜好好味!
脆皮醬燒雞--外脆,雖然肉唔嫩!ok!
生炒糯米飯--雖然唔覺係生炒,但糯米飯係我至愛!煙韌好味!
雙喜鮮菰伊麵--菇煙韌,麵索晒汁,好好味!
年年行好運--紅豆沙,紅豆好大粒,不過唔算起沙!
富貴步步高--即蒸鬆榚!熱辣辣,好鬆好味!

2015-02-26