2019-06-30 43 瀏覽
依間餐廳開左咁耐都係第一次食,平時經過望入去都見到好多人食,上網睇先知道餐廳係最優秀九龍城開飯熱店,好~咁就試下啦!嘩不得了~好甜,好好味呀真係印象深刻,如果再雪得凍D就好啦河特別,同名字吾一樣!!整體冇特別,牛丸—般,牛柏葉偏硬,牛腩厚身而且硬。越南河粉,湯最重要,但湯身淡,吾夠味道吾係平時食開軟殼蟹既質感,口感應該要軟得黎又脆身,但食落林哂吾香口夠青檸汁,酸酸地,好開胃左手邊係椰汁千層糕,好好味呀,彈牙,好有咬口,食到一層層嘅口感,配埋淡淡既椰汁,絕配右手邊係椰汁西米糕,都ok,冇乜特別,普普通通好煙un,清清淡淡,但又未去到好似其他食評講到咁好食甜品總括黎講係吾錯,吾會好甜依餐都算係好平差啲忘記講,臨食飯前,我用濕紙巾將所有餐具清潔一次係我嘅習慣,抺匙羹時見到有隻螞蟻黐住左,見到啲腳喺到郁下郁下
椰青

不得了~好甜,好好味呀
真係印象深刻,如果再雪得凍D就好啦
粉特別

椒鹽軟殼蟹(細)

泰式生菜包沙律(豬)

夠青檸汁,酸酸地,好開胃
雜錦糕點

右手邊係椰汁西米糕,都ok,冇乜特別,普普通通
搵椰糕

好煙un,清清淡淡,但又未去到好似其他食評講到咁好食

甜品總括黎講係吾錯,吾會好甜

依餐都算係好平
2019-06-29