2021-03-18 331 瀏覽
香港蛋撻關注組推介既酥皮蛋撻,外賣大排長龍😰但我既目標除咗蛋撻,仲有黑椒炒意粉,堂食好快就有位酥皮蛋撻 $8新鮮出籠熱辣辣,酥皮一層層,好酥脆,咬落去唔會散哂,蛋醬亦都好細滑,一定要食呀!黑椒豬扒炒意粉 $45個人覺得炒意粉先係皇牌,港式炒意粉唔係個個識欣賞,我就非常鐘意😍黑椒味好濃,意粉炒得剛剛好,唔會太濕亦唔會太乾,味道比較辣,豬扒都炸得好juicy,唔食得辣可以試普通既炒意粉網上好多食評都覺得店主冇咩禮貌,但我要平反一下,大聲唔代表佢哋無禮貌,佢哋只係用對朋友既語氣對客人,有啲人會覺得無禮貌,有啲人會覺得呢啲就係老香港既人情味味道:★★★★★性價比:★★★★☆🤜🏻雀仔胃拒絕向嘥位食物說得#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodstagram #長沙灣 #長沙灣美食 #香港美食 #蛋撻 #金園 #香港蛋撻關注組 #美食推薦 #食評

酥皮蛋撻 $8

黑椒豬扒炒意粉 $45