2022-12-28 37 瀏覽
今日推介俾大家嘅餐廳有復古味道嘅英式餐廳👍,尖沙咀係第一間開嘅餐廳,而銅鑼灣係第二間新開既。裝修風格當然係復古英倫風,又懷舊嘅照片,有以前英超球會嘅親筆簽名,有碧咸喺曼聯時期嘅簽名波衫等等⋯猶如置身喺英國嘅酒吧一樣。坐低當然係要食佢哋嘅招牌菜,炸魚、薯條🍟,條炸魚足足有12吋長,認真誇張😳我都從未食過咁大條嘅炸魚。聽老闆講:佢哋唔係用普通嘅油,係用健康嘅植物油非常健康😏條炸魚炸到皮脆內嫩,仲有三款醬俾大家選擇去點。以下分別係黃色嘅咖喱醬、綠色嘅青豆醬、同埋啡色嘅牛肉醬,個人推介俾大家試青豆醬同咖喱醬都非常出色,大家一定要試👍今次仲試埋佢個牛肉批😋一切落去,皮好脆,入邊啲牛肉餡唧晒出嚟🤩發出陣陣嘅牛肉氣味,令到我好肚餓😁大家一定要試,會令到大家一試難忘😉另外仲試埋佢個雞肉腸,又係炸到皮好脆嘅雞肉腸,估唔到香腸都可以咁整,味道都係唔錯👍來到酒吧🍻當然係飲返兩杯啦,呢兩支酒比普通嘅啤酒濃度高一D,有7-8% Alcohol,但係飲落去有啲生果嘅味道,好易入口,強烈推介大家一試。老闆話佢哋有幾款果汁同埋一啲啤酒都係英國進口嘅,出邊比較難飲到。Overall 想一班人飲下啤酒,吹吓水食下午茶,就

聽老闆講:佢哋唔係用普通嘅油,係用健康嘅植物油非常健康😏

Overall
想一班人飲下啤酒,吹吓水食下午茶,就嚟呢一間復古英式餐廳啦😉
2022-12-20
  • 炸魚薯條