2019-01-30 15 瀏覽
今日同朋友行行下街想食泰國野,上網一搵見到有間泰國野望落唔錯,咁就去左試吓。我地先叫咗個泰式鳳爪沙律,份量好足料,唔似得出面啲泰國餐廳咁全碟都係菜一盤得幾嚿鳳爪😩 碟鳳爪酸辣辣好開胃😋鳳爪都好新鮮,食落冰冰涼涼好彈牙! 推薦俾愛好骨膠原的靚靚們~另外我哋叫咗生蝦刺身,餐廳放左啲乾冰喺盤嘅中間,賣相一流!店員仲好體貼提醒我地唔好伸手入去中間個位度以免整親☺刺身都尚算新鮮,不過如果刺生嘅溫度低啲口感會更加好。整體而言刺身配撘醬料、蒜頭和辣椒一起食味道不錯,幾過口癮。重頭戲來了,火焰燒雞係呢度嘅招牌菜,噱頭係隻雞上枱嘅時候仲着緊火,陣陣烤雞嘅味道令我地食指一動。燒咗一陣我地影曬相之後,個店員問我地洗唔洗拎雞入廚房切件,靚靚仔仔的一碟雞就出黎啦~~~ 第一件雞放入口有驚喜,肉質嫩滑多汁,唔會話乾爭爭。推薦愛吃雞肉的食肉獸😋另外我地叫咗個鹽燒鰂魚,味道剛好唔會太咸,夠味,外皮鎖實曬肉汁🤤我同友人都食唔停口!一眨眼就食曬成條魚!最後我地仲叫左個椰青同一杯荔枝梳打,椰青新鮮,我最鍾意”不”埋啲果肉一齊食!荔枝梳打味道就同普通汽水一樣,不過裏面放咗乾冰,都可以影張相呃吓like😜 總括而言,今次食得滿

總括而言,今次食得滿足,開胃泰國小菜👍🏻