星期日起身後,老公突然心血來潮想食burger,而其實之前我地一早計劃當日要到銅鑼灣一趟帶囡囡去salon兼買返學用品~所以我地就好快咁決定去burgeroom。到達目的地後,見到室內已滿座就唯有排隊等一陣啦,始終有冷氣舒服D所以都唔介意等下;過左兩三分鐘後,我見到室外有好多吉位咁我就問下個女職員可唔可以俾我坐住等(因為當時抱住個女真係超攰),個女職員用唔咸唔淡既廣東話答我唔可以,因為驚一陣有客要坐,咁我就禮貌答返佢話有客唻我會讓返出唻,但佢都係面無表情咁話唔得blah blah blah,我就開始忟忟地即刻叫左另一個男職員出唻,呢個男職員就正常好多,話我可以坐住等冇問題(之後我發覺原來另一枱兩人都係其實喺度等緊室內枱),點解餐廳會擺一個咁唔helpful & dump既人喺reception?跟住為咗省時間,諗住叫定野食一陣可以快D有得食,點知個答案又係NO,話個柯打係for outdoor,如果一陣掉返入indoor就會唔知點點點。。。OK,投降!最後我地決定坐室外,因為當日有少少風兼有太陽傘所以唔算十分熱。做過酒店同F&B既我,真係唔明轉張枱有幾困難!講返食物,當日我地叫左一個鵝

講返食物,當日我地叫左一個鵝肝牛肉漢堡同魚柳菠蘿漢堡(combo x 2),有飲品同薯條,加埋二百幾蚊,唔算太貴。
鵝肝牛肉漢堡Combo
魚柳菠蘿漢堡Combo
題外話/補充資料: 整體質素唔差,outdoor環境亦算ok,management快啲攪返個staff training,唔係會趕走唔少客。
2015-08-23
鵝肝牛肉漢堡Combo