港式車仔麵就食得多,平時都係配腩汁或者辣醬,頗肥膩。今日推介既呢間「養心麵」湯底令我一試難忘,於是出文讚讚佢。點餐係自助式既,寫好食咩就可以去收銀付款,然後等食物。開放式廚房,睇住師傅製作。我揀左台式寬粉條、台灣水蓮、台式滷豬腳、牛筋腩、野生原條竹笙、魚膠,配麻辣湯。湯底好厚身,味道濃郁,唔油膩,原來用左烏雞同好多材料熬製而成台式寬粉條煙煙韌韌似薯粉,索哂湯汁,而且餐廳辣醬另上,唔夠辣可以加枱面既秘製菜甫,好香辣脆口台式滷豬腳,好軟淋入味;野生竹笙好大條肥美,夠爽口,每條都脹卜卜,吸哂d湯;牛筋腩半肥瘦,夠軟身肉唔會痴牙;台灣花蓮,夠健康,無草青味,幾爽口;魚膠幾有驚喜,煮得好淋身,唔腥,滿滿骨膠原,女士們記得食多d最後食到底,連湯都食埋最欣賞餐廳唔會因為選擇左幾樣餸就減少份量,每款餸都好足料,大大碗而且湯底好用心製作,食完感覺呢碗車仔麵好健康養生

點餐係自助式既,寫好食咩就可以去收銀付款,然後等食物。

開放式廚房,睇住師傅製作。

最後食到底,連湯都食埋

而且湯底好用心製作,食完感覺呢碗車仔麵好健康養生