2023-10-04 11 瀏覽
我期待咗食呢間餐廳好耐~因為屋企人話佢喺炮台山嘅公司一有慶祝聚餐,一定會去呢間餐廳食,估唔到佢喺銅鑼灣開咗分店!比起炮台山店,銅鑼灣店位處11樓,私隱度比較高,不過兩間店都有VIP房可以book~好適合一大班朋友聚餐!打開Menu,每道菜都好吸引,樣樣都想試🥴明太子芝士玉子燒玉子又香又滑,夾住香噴噴明太子,好rich好creamy究極金龍卷賣相一流!魚子上面仲有金箔,炸蝦冇腍到毛巾咁,食落仲係脆㗎!抹茶牛奶(配紅豆)個底啲紅豆大大粒,份量勁多,好似食咗個甜品咁🥴迷你三色丼又想食飯,又想試多啲菜,揀呢個就最啱啦~!三款迷你丼飯之中,個人覺得最好食係撈蛋黃果款!海葡萄海藻青瓜沙律好耐冇食過海葡萄啦!佢要趁新鮮即刻食,咬落去好爽口好得意,加埋海藻同埋青瓜絲,成件事好夾~炸雞軟骨配海膽醬 個雞軟骨炸到熱辣辣,好有咬口~京蔥地雞(芝士忌廉汁) 配薯條四件大大件嘅雞,個芝士唔止有拉絲嘅視覺效果,聞落仲好香添!仲有啲洋蔥可以食埋,超級邪惡!柚子梳打係原支靚靚仔仔嘅日本梳打, 襯返餐廳個裝修,好睇又好食~今次食到好飽好滿足,侍應姐姐又好人,我絕對會再嚟幫襯,下次可以試埋其他菜

打開Menu,每道菜都好吸引,樣樣都想試🥴

明太子芝士玉子燒
玉子又香又滑,夾住香噴噴明太子,好rich好creamy

究極金龍卷

抹茶牛奶(配紅豆)
個底啲紅豆大大粒,份量勁多,好似食咗個甜品咁🥴

迷你三色丼

海葡萄海藻青瓜沙律

炸雞軟骨配海膽醬
個雞軟骨炸到熱辣辣,好有咬口~

京蔥地雞(芝士忌廉汁) 配薯條

柚子梳打
係原支靚靚仔仔嘅日本梳打, 襯返餐廳個裝修,好睇又好食~