2015-03-04 10305 瀏覽
同老婆唔經唔覺就結婚七週年,順應老婆的意思去食放題,就老婆返工的地方,所以就去左銅鑼灣搵放題。聽舅仔講之前食過呢間滿屋評價幾好,所以去試試。食8:45pm果輪,幸好先訂枱,好快就已經有員工帶我們入座,一坐下我們的"電燈膽"--三少就已經叫嚷話肚子餓,便急急叫左粟米及熱烏冬,當然不忘叫左老婆最喜歡食的三文魚刺身同燒羊架啦,仲有一些串燒呀、壽司咁。以為咁多人會要等好耐才有得食啦,但食物很快就已經到了,老婆急不及待就食起三文魚刺魚,一邊食一邊話好好食,看到佢滿心歡喜地食曬剛叫的刺身,一件也沒留俾我,就知道超好食。三少一邊食烏冬一邊玩,將水不小心弄到在地上,果度的員工見到馬上囉些布幫忙抹枱及斟番d水,去過咁多間放題,遇到三少弄髒地下都會不自覺地黑我地面呀,或者有說話俾我地聽,但呢間的員工不但沒黑面,而且還會笑住幫我們斟水,剩係呢樣野都值得我們再次來啦~~舅仔真係冇介紹錯,呢間的串燒及羊架超好食,甜品焦糖布甸更令老婆叫左五六份食。呢餐同老婆食得好開心,位置在銅鑼灣,埋單又唔貴,野食又ok,下次一定約埋舅仔同佢女友,同埋三隻小魔怪一起再來食過~~

聽舅仔講之前食過呢間滿屋評價幾好,所以去試試。

題外話/補充資料: 羊架,串燒,焦糖布甸
2015-03-03
紀念日