2015-03-03 8665 瀏覽
今次都已經係第三次黎呢間放題食野,可能你會以為係因為夠近我,不過我答你唔係,我住黃大仙,呢間滿屋係銅鑼灣,一d都唔近,不過佢既服務同食物質素就係我特登出黎銅鑼灣食既原因。自從第一次去食,見到條排隊既人龍係幾長之後,我第二同第三次食都會訂位先。我今次訂既係八點九開始既時段,同女朋友出到銅鑼灣先七點,行左陣望一望電話,都八點四,咪行過去銅鑼灣二期準備去開餐。去到二期樓下,已經見到有兩個滿屋既員工係度派定d入座既卡仔俾人,之後攞左卡仔等左一陣就夠鍾可以上去。一上到去,已經見到d樓面員工企係門口準備帶位。呢樣係我其中一樣欣賞既地方,唔會好似之前係旺角食過既一間放題咁,上到去就話俾你聽你幾號枱,要你自己去揾餐死。D食物質素真係好好,刺身新鮮,d甜蝦唔會食落口有霉味。炸野夠晒熱,唔會凍冰冰,好似個芝士年糕,熱得黎又夠軟熟,抵讚。個蟹粥又棉又香,又夠足料,飲品又唔洗自己行去攞,落張單就得啦,good good good!員工係我覺得最抵讚既野,好似食完甜蝦,d蝦頭擺晒係隻碟度,即刻有個女仔攞住兩隻新碟過黎幫我地換左佢。又好似蟹粥,個傳菜既同事放低左個蟹粥,就即刻有個樓面既員工行過黎擺低兩隻碗俾我地。

員工係我覺得最抵讚既野,好似食完甜蝦,d蝦頭擺晒係隻碟度,即刻有個女仔攞住兩隻新碟過黎幫我地換左佢。又好似蟹粥,個傳菜既同事放低左個蟹粥,就即刻有個樓面既員工行過黎擺低兩隻碗俾我地。D員工收野又快,今次我地雖然叫左好多野食,但係都好似大把位擺,唔會有冇位擺野食既情況出現。而且佢地好有禮貌,講咩都【唔該】同【唔好意思】開頭,俾人聽落覺得好舒服。
雖然呢間放題唔係我屋企個邊,唔近我,不過我相信我會黎食第四第五次…………
2015-02-23
  • 甜蝦刺身