2022-12-01 163 瀏覽
好想去日本🇯🇵唉😮‍💨無假期,點去呢?好彩揾到呢間岳川串揚居酒屋,好味之餘,仲食得出大廚對食物嗰份執着同堅持✊🏻每道食物都整得好出色🤩🐮招牌大阪土手燒牛舌(小)🔸白蘿蔔被濃濃嘅湯汁浸住,煮得入哂味,而且又夠腍。牛舌咬落又唔韌,牛味極濃,令人越食越想食,連湯都想飲埋😋好牛人士必吃之選🉐🉐🉐🉐🉐🉐🐔雞皮餃子(4pcs)🔸初頭以為係炸得好香脆嘅口感,但咬落,咦🤔唔係脆身、軟軟哋帶點煙韌,都幾特別嘅口感!唯獨是饀料就同普通嘅日式餃子一樣,無乜特別,但可以一試🧀燒芝士年糕🔸的的骰骰小年糕,燒到外脆內軟,食完超有幸福感🥹🐥秘製超Juicy香脆雞翼(揚)🔸呢個名果然無改錯,一咬落去真係爆哂汁,勁juicy。雞翼炸得好脆,而且食完又唔覺得油膩!正‼️正‼️正‼️💯💯💯🎌大阪狐狸烏冬麵🔸原來係腐皮烏冬,清清哋幾夠味🐮牛肉湯烏冬(熱)🔹望落去以為湯底味道好清,點知飲落味道夠哂濃!牛肉煮得唔會煮過熟,不過不失!🍢香菇(揚)🔹香菇邊邊炸得好脆,而且咬落中間好多菇汁咇出嚟😋燒白鰻🔸簡單調味就可以帶出鰻魚嘅鮮味🤏🏻😻其實我仲食咗好多款,但不能盡錄,以上係我重點推介🙌🏻
好想去日本🇯🇵唉😮‍💨無假期,點去呢?

🐮招牌大阪土手燒牛舌(小)
招牌大阪土手燒牛呑

🐔雞皮餃子(4pcs)

🧀燒芝士年糕

🔸的的骰骰小年糕,燒到外脆內軟,食完超有幸福感🥹

🐥秘製超Juicy香脆雞翼(揚)

🎌大阪狐狸烏冬麵

🔸原來係腐皮烏冬,清清哋幾夠味

🐮牛肉湯烏冬(熱)

🍢香菇(揚)

🔹香菇邊邊炸得好脆,而且咬落中間好多菇汁咇出嚟😋

燒白鰻
🔸簡單調味就可以帶出鰻魚嘅鮮味🤏🏻😻

其實我仲食咗好多款,但不能盡錄,以上係我重點推介🙌🏻

招牌大阪土手燒牛呑
  • 秘製超Juicy香脆雞翼(揚)
  • 招牌大阪土手燒牛舌
  • 燒芝士年糕