2018-03-01 110 瀏覽
燒肉嚟講, 我個人幾推介純. 和牛質素基本上好平均. 每次嚟食都唔會話走. 而且價錢亦相當合理. 唔食和牛有啲走寶, 不過其他肉佢都其實同樣出色, 一試亦無防.始終啖啖和牛會好滯. 比大家參考一下圖片先, 另外仲點左個薄燒牛舌, 不過餐牌無影圖實物圖相當對版, 有食過日式燒肉都知其實好多時都會實物同餐牌有好大落差有啲甚至淋啲汁上去遮醜但呢度絕對無呢個問題講返食物先牛舌薄燒, 薄燒始終好難件件舌芯唔係芯果啲會有少少韌, 但可接受108蚊亦好難要求全舌芯日本產豚腩肉有少量醬汁喺上面, 燒既時候會易燶啲加埋腩肉油脂重, 建議唔好喺爐中心燒怕油脂太重可以慢慢燒耐啲, 就香脆如果唔怕既, 燒到啱啱熟, 就香滑啲各有各好食和牛上牛排肉肉味比較輕, 油脂重入口化油既感覺, 又未去到溶喺口建議搵啲瘦少少既肉例如牛舌咁, 間住食啖啖食呢個都幾滯最後和牛上肉眼燒肉, 必叫既一係牛小排/牛肋肉 (カルビ) 即係上面果個上牛排肉另一類係扒, 即係肉眼(ロース), 西冷咁(サーロイン) 今次呢個係肉眼, 焾啲, 油脂重啲肥位當然油脂重, 瘦位肉味濃, 平衡感好個人最鍾意
燒肉嚟講, 我個人幾推介純.
和牛質素基本上好平均.
每次嚟食都唔會話走.
而且價錢亦相當合理.
始終啖啖和牛會好滯.

實物圖
相當對版, 有食過日式燒肉都知
其實好多時都會實物同餐牌有好大落差
有啲甚至淋啲汁上去遮醜
但呢度絕對無呢個問題

講返食物先

牛舌薄燒, 薄燒始終好難件件舌芯
唔係芯果啲會有少少韌, 但可接受
108蚊亦好難要求全舌芯

日本產豚腩肉
有少量醬汁喺上面, 燒既時候會易燶啲
加埋腩肉油脂重, 建議唔好喺爐中心燒
怕油脂太重可以慢慢燒耐啲, 就香脆
如果唔怕既, 燒到啱啱熟, 就香滑啲
各有各好食

和牛上牛排肉
肉味比較輕, 油脂重
入口化油既感覺, 又未去到溶喺口
建議搵啲瘦少少既肉例如牛舌咁, 間住食
啖啖食呢個都幾滯

最後和牛上肉眼
另一類係扒, 即係肉眼(ロース), 西冷咁(サーロイン)
今次呢個係肉眼, 焾啲, 油脂重啲
肥位當然油脂重, 瘦位肉味濃, 平衡感好
個人最鍾意
  • 日本產上肉眼