2018-01-05 3820 瀏覽
一聽到朋友話要去和三昧午餐聚會 第一時間就諗起鐵板燒 同埋好貴一年一次冬至 冇所謂啦 一行十人 餐廳安排左房間給我們 因為朋友同經理好熟 所以開sake免開瓶費今天有winter 的 special menu.... 全部都是定食 仲要唔係鐵板於是我點左一個基本上乜都有嘅set:TORO 第一眼望落去超級肥美 另外兩款白身魚口感好爽 高級食材 我個人十分驚喜食完sushi 加 sashimi 基本上都飽 餐牌上寫的燒物原來是燒魚 (心想是牛舌或薄牛燒 話晒都成五舊水一份) 再加埋烏冬 (冇特別)miso soup (好有誠意 有clam 有豆腐 好濃好rich)飽到上心口最後還有咖啡 豆腐味雪糕原來這裏除咗食鐵板燒 魚生壽司一樣壽司非常出色 極力推介未夠15:00已飲飽食醉

一年一次冬至 冇所謂啦

於是我點左一個基本上乜都有嘅set: