平時去得多cafe,今次就嚟試吓茶室😄!顧名思義,呢間嘢唔賣咖啡,主打飲茶🫖,茶又真係幾出色嘅😊~餐廳地點方便,環境好chill、好靚~雖然價錢真係少貴,但值得一試嘅🤪~讓你喺鬧市中尋找平靜🧘🏻‍♀️~✨大吉嶺春摘白玉蛋糕卷🍰 $58卷蛋質感偏濕潤,蛋糕同cream都好有茶味😍~我估因為個cream加咗茶葉,所以會有少少澀~就咁食個蛋糕會覺得有啲啲甜,但配埋個茶味嘅cream就即刻中和返😋!白玉同樣出色~幾煙靭~整體唔錯😌!✨豆腐慕絲抹茶蛋糕🍵 $60雖然佢話係抹茶蛋糕,但係竟然冇乜抹茶味😅~個豆腐味就出啲~幾濃郁!呢道嘅蛋糕普遍都係偏甜,不過都可以接受嘅😗~✨白芽奇蘭烏龍茶🫖 $78手沖茶製作好認真,真係計時手沖㗎,好有心機🥹!杯茶本身配埋鳳梨酥🍍,個鳳梨酥好好食,外脆內軟!而杯茶有芒果綠茶嘅味,飲落好舒服,超夾個鳳梨酥呀😍!✨蜜香紅烏龍牛奶🥛 $50呢杯烏龍牛奶好有驚喜🤩!茶同奶嘅味係唔會搶咗大家,而且好香茶味,飲落去都係好舒服☺️!CP價:🌟🌟🌟Encore機會:🔥🔥🔥環境氣氛:🧸🧸🧸🧸🧸🔖 #BASAO tea (白沙道) (銅鑼灣) 📞 23388172🔍 銅鑼灣白沙道16號地舖

✨大吉嶺春摘白玉蛋糕卷🍰 $58

✨豆腐慕絲抹茶蛋糕🍵 $60

✨白芽奇蘭烏龍茶🫖 $78

✨蜜香紅烏龍牛奶🥛 $50

CP價:🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸🧸

🔖 #BASAO tea (白沙道) (銅鑼灣)
📞 23388172
🔍 銅鑼灣白沙道16號地舖