2017-03-14 825 瀏覽
禮拜五約埋幾個朋友食餐飯,吹下水。揀間地點方便嘅餐廳,就響K11對面嘅大廈。大家可能知道呢棟大廈有K唱,查實有間中菜餐廳。呢度有幾間廂房,雀局飯局都得。我哋今次坐响大廳,非常闊落,吱吱渣渣都唔會嘈到人。見到龍蝦孖寶好似幾抵食(一份龍蝦伊面配一個小菜都系4xx),就叫咗兩份。龍蝦伊麵-- 呢個價錢嘅孖寶,冇太大期望。龍蝦算爽口,伊麵底嘅配湯較淡。 咕嚕肉-- 絕對系鎮店之寶!外皮薄而鬆脆,炸漿同豬肉好似混為一體!酸甜味也恰到好處。唯一挑剔嘅係:冇用新鮮菠蘿。清遠雞-- 雞件系炸過嘅,外皮十分鬆脆,冇咩油,亦冇過份調味砵酒蠔-- 呢個較為失色,焗得唔算好入味,同埋粉漿較厚呢間中菜餐廳都值得大家試試,尤其適合一大班人食飯,難得可以舒舒服服坐足成晚,就連禮拜五都唔駛限住2個鐘還枱。

咕嚕肉-- 絕對系鎮店之寶!
砵酒蠔-- 呢個較為失色,焗得唔算好入味,同埋粉漿較厚