2018-08-18 762 瀏覽
三木, 兩年前食過放題, 當時覺得佢D野都唔錯, 有心機做。兩年後, 再返黎食, 可以用四個字來形容, 一敗塗地。首先講佢服務質素, 我本來當晚訂左位7點半, 但去到門口姐姐話無我booking。咁我就好好聲氣咁講話我真係打黎訂左位, 但姐姐態度就唔好囉, 話咩「先生, 其實無訂位我真係幫你唔到囉」。正當我谷鬼氣想走人之際, 就有個經理過黎問左個門口姐姐幾句, 然後就同我講話俾少少時間佢, 佢可以睇睇有無台。咁我見個經理態度都好, 而朋友又廢事再周圍搵野食, 於是就等。唔洗5分鐘後, 經理就請我入去坐。由於係放題, 一坐低我朋友就狂剔野食啦。但班侍應就好鬼忙, 我地揮哂手都無人理咁。最後又係個經理黎幫我落單。之後一黎, D野食望落去都唔錯wor~金玉其外, 今日終於明白呢個詞語。由於我同朋友喜歡食海膽, 於是狂叫有海膽的壽司。咁海膽壽司都可以, 過得去, 起碼唔苦。但D蟹肉蟹膏同埋芥辣八爪魚壽司真係災難。蟹肉淡而無味, 仲有少少暖的感覺, 而蟹膏就苦苦地, 有少少似變壞咁, 食左一舊都無再食。至於芥辣八爪魚壽司, 我覺得係奇怪的味.....好唔開胃。其他壽司, 都係好普通, 黑松露無松
兩年後, 再返黎食, 可以用四個字來形容, 一敗塗地。

唔洗5分鐘後, 經理就請我入去坐。
由於係放題, 一坐低我朋友就狂剔野食啦。
但班侍應就好鬼忙, 我地揮哂手都無人理咁。
最後又係個經理黎幫我落單。
之後一黎, D野食望落去都唔錯wor~

金玉其外, 今日終於明白呢個詞語。
由於我同朋友喜歡食海膽, 於是狂叫有海膽的壽司
咁海膽壽司都可以, 過得去, 起碼唔苦。
但D蟹肉蟹膏同埋芥辣八爪魚壽司真係災難。
至於芥辣八爪魚壽司, 我覺得係奇怪的味.....好唔開胃。

其他壽司, 都係好普通, 黑松露無松露味, 反似而黑色的魚子, 無味.......
食到好無心機, 同個經理投訴。經理係咁say sorry, 最後送返一板海膽俾我地。
但唔好意思, 海膽係可以, 但其他食物同服務態度已經唔會想令我再黎幫襯呢~!
2017-06-28